Transport gratuit pentru comenzi peste 300 RON

Cenușa vulcanică – cel mai neobișnuit ingredient pentru păr

Când apar erupții vulcanice, emisiile de nori de cenușă și aerosolii din erupție pot întuneca cerul și închide traficul aerian zile întregi din cauza gazelor vulcanice și a căderii de cenușă. Dar aceleași particule de cenușă sunt și un tratament minune pentru pielea și părul tău când sunt prezente în produsele de îngrijire precum săpun bio pentru corp, săpun față, etc.

Aceste erupții majore care sunt renumite în locuri precum Chile, Indonezia, Filipine, Alaska și Islanda ar putea înfunda fluxul de aer și motoarele cu reacție, dar cenușa vulcanică emisă joacă un rol important în sănătatea scalpului. ,,Cenușă vulcanică” ar putea fi o denumire puțin cam neobișnuită pentru un ingredient cosmetic care are beneficii cu efecte reale, însă acest lucru nu a fost un impediment în crearea unei reputații ca una dintre cele mai recente inovații în materie de produse naturale de îngrijire a pielii și părului. Este promovată pentru capacitatea sa de a absorbi excesul de ulei, de a exfolia pielea și de a detoxifia porii.

Se spune că aceste calități fac cenușa vulcanică deosebit de utilă în abordarea unor condiții precum păr și piele grasă, acnee, dar și simptome asociate cu eczeme, psoriazis și chiar mătreaţă. Și, din fericire, nu trebuie să vă apropiați de un vulcan in erupție sau sa călătoriți la Eyjafjallajökull pentru a culege beneficiile unui nor de cenușă vulcanică.

CE ÎMI PROVOACĂ MÂNCĂRIMEA ȘI DESCUAMAREA SCALPULUI?

Mătreața reprezintă mâncărimea și descuamarea celulelor moarte ale pielii care se întâmplă atunci când scalpul devine iritat.

Pot exista multe cauze ale iritației scalpului – variind de la afecțiuni specifice ale pielii, cum ar fi dermatita seboreică și psoriazis, la sensibilități și alergii ale pielii bazate pe fond genetic.

Dieta, stresul, clima și schimbările hormonale de-a lungul vieții pot juca și ele un rol esențial.
Dar indiferent de factorul (sau combinația de factori) care ar putea contribui la apariția mătreții, toate duc la aceeași problemă pe scalp.

MĂTREAȚA ÎNSEAMNĂ ACUMULAREA NESĂNĂTOASĂ A SCALPULUI

Persoanele care se confruntă cu mătreață tind să producă exces de sebum. Sebumul este o substanță uleioasă grasă pe care corpul tău o produce în mod natural, pentru a te ajuta să-ți hidratezi pielea și părul. Sebumul este secretat de glandele tale sebacee, care se găsesc la baza foliculilor de păr (și unele locuri în care părul nu crește, cum ar fi pleoapele și pliurile nazolabiale).
Ca parte a microbiomului pielii, sebumul este o sursă de hrană pentru o ciupercă numită Malassezia. Acest microb – împreună cu mulți alții – trăiesc pe toată pielea umană și ajută la menținerea acesteia sănătoasă. Dar în cazul persoanelor cu mătreață, o supraabundență de sebum merge mână în mână cu o creștere excesivă din ciuperca Malassezia.
Cu alte cuvinte, microbiomul scalpului tău se dezechilibrează. Acest lucru poate duce la iritație, mâncărime și, în cele din urmă, la o acumulare nesănătoasă de celule moarte ale pielii sub formă de mătreață fulgi.

REECHILIBRAREA MICROBIOMULUI

Pentru a restabili echilibrul în microbiomul scalpului și pentru a determina atenuarea mătreții, este esențial să rupi ciclul care are ca rezultat toată această acumulare nesănătoasă.
Un rol important l-ar putea avea și efectele cenușii vulcanice în îngrijirea scalpului. Cum poate ajuta acest nou ingredient exotic în săpunurile bio sau produsele naturale pentru păr?

CUM AJUTA CENUȘA VULCANICĂ UN SCALP USCAT?

Căderea de cenușă vulcanică este alcătuită din particule fine de cenușă care pot exfolia ușor și eficient scalpul. Exfolierea poate ajuta la îndepărtarea straturilor de celule vechi ale pielii care se acumulează și devin fulgi de mătreață.

ESTE UN EXFOLIANT

Cenușa vulcanică și roca vulcanică, cum ar fi piatra ponce, sunt formate din particule fine de diferite dimensiuni, create din tephra, care poate exfolia delicat și eficient scalpul. Exfolierea poate ajuta la îndepărtarea straturilor de celule vechi ale pielii care se acumulează, transformându-se în fulgi de mătreață. În scalpul sănătos, celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate invizibil și confortabil, ca parte a procesului normal de regenerare a pielii. De altfel, în cazul scalpului cu mătreață este nevoie de o intervenție pentru a elimina pielea moartă înainte ca aceasta să se acumuleze împreună cu straturile de sebum și deșeurile de Malassezia, transformându-ți scalpul într-o versiune iritată, fulgioasă și cu mâncărime.

ESTE UN ANTIINFLAMATOR

Cenușa vulcanică este cunoscută pentru a ajuta la calmarea inflamației cauzate de o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv acnee, psoriazis și eczeme. Aceste afecțiuni pot fi legate de descuamarea scalpului la unii oameni. Un antiinflamator ajută la ameliorarea durerii, mâncărimii și disconfortului și rezulta în încetinirea acestui proces distructiv care are loc pe piele.

PROMOVEAZĂ CREȘTEREA SĂNĂTOASĂ A PIELII ȘI A PĂRULUI

Puterea antiinflamatoare a cenușii vulcanice provine din conținutul său de antioxidanți. Antioxidanții îmbunătățesc sănătatea pielii prin neutralizarea radicalilor liberi dăunători și repararea daunelor provocate de expunerea la soare, poluare și procesul natural de îmbătrânire.
Antioxidanții îmbunătățesc, de asemenea, circulația sângelui, promovând creșterea sănătoasă a pielii. Ei pot chiar stimula creșterea părului, protejând foliculii de păr împotriva deteriorării radicalilor liberi.
În studiile clinice s-a arătat ca argila bentonită din cenușa vulcanică, care provine din fluxurile piroclastice, reduce inflamația și iritația cauzate de dermatita de contact (reacție alergică) de la iedera otrăvitoare și stejarul otravitor, ajutând la vindecarea leziunilor minore ale pielii. De asemenea, cercetările arată că argila bentonită poate ajuta la protejarea pielii de efectele anumitor toxine și, în cele din urmă, determină vindecarea pielii.

AJUTĂ LA DESFUNDAREA PORILOR

Cenușa vulcanică poate avea un efect asupra scalpului asemeni unei măști de nămol pe față – ajută la eliminarea impurităților din pori pentru un efect de curățare profundă. Cenușa vulcanică este excepțională în acest sens deoarece particulele sale sunt foarte mici și absorbante, ceea ce înseamnă că pot pătrunde adânc în suprafața pielii pentru a absorbi orice ar putea cauza iritații sau daune.
Aceasta include excesul de sebum, acumularea de produse pentru coafură, piele moartă, poluare, transpirație, murdărie și alte impurități.

ESTE BOGATĂ ÎN MINERALE CU PROPRIETĂȚI ANTISEPTICE

Cenușa vulcanică este bogată în minerale benefice, cum ar fi potasiul și calciul, care pot ajuta la hrănirea pielii tale, promovându-i sănătatea generală. De asemenea, în studiile clinice s-a demonstrat ca mineralele din argila bentonită de cenușă vulcanică au proprietăți antimicrobiene. Acest lucru poate ajuta la echilibrul microbiomului scalpului tău.
Un ingredient de o frumusețe neagră și murdară promite în mod ironic să ne curețe și să ne purifice. Din perspectiva frumuseții, Iran Journal of Public Health raportează că a fost folosit de bărbați și femei iranieni de generații pentru a curăța și hidrata părul și scalpul. Când vine vorba de îngrijirea pielii, cenușa vulcanică a fost legată de atenuarea iritației asociate cu dermatita și erupția cutanată, în timp ce are potențial demonstrat în vindecarea rănilor.
În ceea ce privește reputația purificatoare a cenușii vulcanice, aplicată într-un context de îngrijire a pielii, se spune că numărul de minerale de calciu și potasiu oferă curățare în profunzime, beneficii matifiante și antiinflamatoare, de unde reiese și utilizarea sa în produse care vizează pielea in special.

Descoperă gama noastră de săpunuri BIO!

Citește mai multe articole