Transport gratuit pentru comenzi peste 300 RON

Promovarea sustenabilității în industria cosmetică

Industria cosmeticelor a fost revoluționată în ultima perioadă de timp datorită unei tendințe tot mai mari a cumpărătorilor de a prefera produsele naturale, organice și botanice pentru multiplele beneficii pe care le au asupra sănătății, dar și asupra mediului înconjurător. Indiferent că vorbim despre șamponul de păr, produsele de îngrijire pentru față, săpunuri sau produsele cosmetice, tot mai mulți oameni se îndreaptă spre alternativele BIO sau cele comercializate de către producătorii locali, considerându-le adesea mai de încredere și mai sănătoase!

Ambalajele și modul în care sunt împachetate produsele sustenabile reprezintă de asemenea un criteriu important pentru consumatorii care pun sănătatea mediului înconjurător printre prioritățile lor de top! Astfel, statisticile arată că 60% dintre aceștia preferă să facă o schimbare în obiceiurile de cumpărare pentru a reduce impactul nociv asupra mediului înconjurător, iar industriile cosmetice și de înfrumusețare au început să ia și ele măsuri în acest sens!

Cum se promovează sustenabilitatea în industria cosmetică?

Eliminarea ingredientelor toxice. Chiar dacă majoritatea companiilor care se ocupă cu producția de cosmetice și produse de îngrijire utilizează ingredientele interzise sau restricționate în cantități mult mai mici decât în trecut, acestea există încă și au un efect negativ nu doar asupra sănătății corporale, ci și asupra naturii. De aceea, recomandăm ca de fiecare dată când alegi un astfel de produs să consulți lista de ingrediente cu atenție și să optezi pentru produse naturale.

Ambalaje reciclabile. Industria cosmeticelor și produselor de înfrumusețare vine la pachet cu o risipă enormă a deșeurilor de plastic din diversele ambalaje, etichete, palete de farduri, flacoane sau alte tipuri de produse de machiaj! De aceea, există în prezent o serie de acțiuni care au ca scop eliminarea plasticului din ambalarea produselor și înlocuirea acestuia cu alte materiale biodegradabile sau recipiente care pot fi reutilizate după ce s-a consumat conținutul!

O producție prietenoasă cu mediul înconjurător. Pe lângă utilizarea de ambalajele reciclabile și ecologice în industria frumuseții, consumatorii sunt de asemenea interesați de modul în care producătorii încurajează un proces de fabricare mai sustenabil, dar și cu privire la dezvoltarea produselor comercializate în scopul reducerii impactului negativ asupra naturii:

  • Eliminarea cât mai multor ingrediente toxice și dăunătoare;
  • O responsabilitate mai mare în privirea surselor pentru plantele medicinale utilizate în diverse produse;
  • Achiziționare de produse naturale, BIO și eco-friendly
  • Actualizarea modelului de business în direcția sustenabilității.

Așadar, din ce în ce mai multe companii de frumusețe și producători din industria cosmetica au ales sa facă schimbări în contextul tendințelor actuale privind promovarea sustenabilității! Atât business-urile mari, cât și producătorii locali, pun un accent tot mai mare pe o producție sustenabilă, pe ambalajele reciclabile și pe utilizarea de ingrediente provenite din surse naturale, cum sunt și cele folosite în producerea săpunurilor BIO Bright Lotus. Astfel, contribuim și noi, împreună cu clienții noștri, la binele mediului înconjurător și la obiceiuri mai sănătoase în viața de zi cu zi!

Descoperă gama noastră de săpunuri BIO!

Citește mai multe articole