Transport gratuit pentru comenzi peste 300 RON

Fără ulei de palmier avem mai multă grijă de natură

Uleiul de palmier este un ingredient utilizat în întreaga lume și în diverse industrii datorită beneficiilor pe care le prezintă din punct de vedere financiar, dar și ca proces de prelucrare, iar industria cosmetică nu este o excepție! Chiar dacă cel mai adesea auzim de uleiul de palmier ca fiind utilizat în alimentație, în scopul preparării diverselor tipuri de mâncăruri, acesta a început să fie exploatat în tot mai multe moduri, fapt ce a condus la crearea unor efecte nocive asupra mediului înconjurător!

În ce produse de îngrijire se regăsește uleiul de palmier?

Uleiul de palmier este regăsit atât în supermarketuri ca produs de sine stătător, cât și inclus în diverse alimente și produse de îngrijire sau cosmetice cum ar fi gelul de duș, șamponul, pasta de dinți sau chiar lipstick-ul pe care-l utilizezi. Chiar dacă este utilizat în proporții destul de mare, uneori chiar și fără a fi conștient, nu este neapărat și cel mai bun!

Atunci când vine vorba de produsele de îngrijire pe care le aplici zilnic pe pielea ta, alternativele naturale, realizate din ingrediente BIO obținute și prelucrate ,,la rece”, sunt cea mai bună și sănătoasă opțiune pentru tenul tău. Gama de ingrediente utilizate în producerea de astfel de produse de îngrijire și cosmetice este mult mai restrânsă și nu cuprinde substanțe dăunătoare, exploatate doar pentru că sunt simplu de obținut și prelucrat cum ar fi uleiul de palmier.

În ce fel amenință uleiul de palmier natura?

Mulți dintre specialiștii care s-au ocupat cu studiul și cercetarea acestui tip de ingredient, de la obținere și până la utilizare, menționează că uleiul de palmier nu este el în sine un produs nociv pentru umanitate atunci când este consumat în cantitățile corecte, ci modul în care acesta se produce! Pentru a se putea obține cantitățile industriale în care este utilizat uleiul de palmier în zilele noastre, este necesară defrișarea unor păduri tropicale imense și astfel distrugerea mediului de viață pentru multe dintre animalele sălbatice, precum și reducerea altor beneficii pe care ni le oferă aceste păduri!

De asemenea, defrișarea unor suprafețe mari de păduri aduce după sine și izbucnirea de incendii masive, precum și schimbări climatice semnificative! De aceea, o producție sustenabilă a uleiului de palmier și înlocuirea acestuia atunci când este posibil, fie că vorbim despre alimente sau despre produse de îngrijire/cosmetice, reprezintă o schimbare cheie pentru a încetini aceste defrișări și astfel impactul negativ pe care-l au asupra mediului înconjurător.

Din fericire, atât la nivel internațional, cât și în țara noastră, au început să apară din ce în ce mai mulți producători locali și companii care au ca scop o producție sustenabilă și utilizarea de ingrediente naturale, BIO, în cantitățile corespunzătoare. Aceste tipuri de produse nu influențează în mod pozitiv doar natura, ci și sănătatea organismului uman, fie că vorbim despre alimentație sau despre îngrijirea corporală. Dacă vrei să contribui într-un mod pozitiv la starea ta de sănătate, dar și la un impact pozitiv asupra mediului, cu săpunurile naturale Bright Lotus te vei bucura de momente de răsfăț pentru pielea ta, știind totodată că ai luat o decizie favorabilă mediului în care trăiești!

Descoperă săpunurile naturale Bright Lotus:

Citește mai multe articole